x
Trollbeads - Juwelier Schouten

Trollbeads

De mensen bij Juwelier Schouten lijken soms wel halve Denen. Maar eerlijk is eerlijk, er komen dan ook prachtige sieraden vandaan. Naast Rabinovich mocht Trollbeads ook niet ontbreken bij ons.

Het verhaal begint zeer bescheiden In 1976 met de charismatische Søren Solvsmed. Met zo'n achternaam (wat notabene zilversmid betekent) kon het eigenlijk ook niet mis gaan.  Søren ontwierp in Denemarken dat jaar de eerste kraal dat met maar liefst zes kleine gezichtjes was versierd. Dit design werd in de juwelierszaak van zijn vader Svend verkocht. In eerste instantie werd de kraal aan een leren koordje om de hals gedragen, maar Sørens zus Lise besloot de kraal aan een zilveren armband te hangen. Het unieke Trollbeads concept krijgt verder vorm wanneer Lise een eigen juwelierszaak opent en van een klant de vraag krijgt om niet één maar meerdere kralen aan de zilveren armband te hangen. In de jaren daarna zijn ontzettend veel mensen voor dit concept en de charme van de ontwerpen gevallen.

Elke Trollbead bedel was tot het jaar 2000 door de familie Nielsen/Aagaard zelf ontworpen. Na die tijd kregen een aantal Deense sieradenontwerpers de kans om de collectie uit te breiden en een eigen Trollbead te creëren wat voor vele nieuwe frisse creaties heeft geleid. Het assortiment is de laatste jaren uitgegroeid tot de mooiste en meest gevarieerde collectie in het bedel segment en bestaat inmiddels uit meer dan 400 bedels, verkrijgbaar in ruim 50 landen inclusief Nederland in de mooie plaats Heerhugowaard.

Bij juwelier Schouten kunt u de vele bedels en armbanden van Trollbeads ook lekker online bestellen, maar natuurlijk bent u ook van harte welkom in onze mooie winkel te Heerhugowaard.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws en kortingsacties!

Bedankt voor uw aanmelding!