x
Gaatjes schieten - Juwelier Schouten

Gaatjes schieten

Voor gaatjes schieten hoeft u bij ons geen afspraak te maken! Gedurende openingstijden kunt u altijd terecht in onze winkel in Winkelcentrum Middenwaard te Heerhugowaard. U mag langskomen wanneer het u schikt. Het is wel handig om eerst even te bellen (072-5715500) om zeker te weten dat wij 2 personen beschikbaar hebben.

Wij maken gaatjes bij kinderen vanaf 3 jaar oud en natuurlijk ook bij volwassenen.
Wij schieten uitsluitend gaatjes in de oorlel en niet in het kraakbeen van het oor.
Kinderen onder de 16 jaar hebben altijd toestemming van de ouders nodig. Zonder deze toestemming mogen wij wettelijk gezien geen gaatjes schieten.

Gaatjes schieten is voor u en/of uw kind vast een spannende ervaring. Wij vinden dat het vooral een leuke ervaring moet zijn. Daarom maken wij er graag een klein feestje van. Er is niks om bang of nerveus voor te zijn, maar eenmaal in de winkel nemen de kriebels toch iets toe. Daarom nemen wij onze tijd ervoor en leggen u alles uit. Op deze pagina kun u zich al voorbereiden.

Wat gaat er gebeuren…

Als de keuze van de oorbellen gemaakt is zetten wij vervolgens stipjes op de oren op zodat vooraf te zien is waar de oorbellen zullen gaan komen. Als één van ons dit allemaal gedaan heeft, roept zij er een collega bij, zodat we twee oorbellen tegelijk kunnen schieten. Zo zal zich nooit het probleem voordoen dat er één oorbel in zit en dat je kind de andere niet meer wil.

De oorbellen

Je hebt keuze uit 13 paar oorbellen. We hebben voor iedereen wel iets leuks. De oorbellen waarmee geschoten wordt zijn van chirurgisch staal en zijn steriel verpakt.

Schietsysteem

We werken met het Studex Systeem. Dit systeem is steriel en werkt op handkracht waardoor het schieten minder pijnlijk is. Het gaatje komt altijd op de goede plaats en geneest sneller doordat er minder schade aan het weefsel wordt toegebracht.

Kosten

Het schieten van 2 gaatjes kost bij ons altijd € 20,00, dit is inclusief schietknopjes en de Sterilon voor de nazorg.

Nazorg

Na het schieten moeten de oorbellen zes weken dag en nacht gedragen worden. Belangrijk daarbij is om de oren twee keer per dag te druppelen met Sterilon en de oorbellen daarbij naar voor en naar achteren te bewegen (let op dat uw handen schoon zijn). Daarna mag er gewisseld worden. Het is wel aan te raden om het eerste jaar continu oorbellen te blijven dragen, omdat anders de gaatjes dan nog binnen een aantal dagen dicht kunnen groeien.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws en kortingsacties!

Bedankt voor uw aanmelding!